apa USB3.1 HUB?

USB hub C & USB 3.1 hub

Sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan hub USB-C lan hub USB 3.1 ing kene. Bedane Apa ana bedane? USB Type-C minangka format konektor sing dikenalake ing 2015. Konektor Tipe-A, sing wis umum nganti suwe, kudu diganti dening Tipe-C. Plug iki luwih cilik lan bisa digunakake saka loro-lorone - sing bisa dadi kauntungan paling gedhe. Aja menehi perhatian babagan plug kudu dilebokake menyang port - mung lebokake!

Ringkesan kaluwihan USB 3.1

kaping pindho minangka USB 3.0
20x luwih cepet tinimbang USB 2.0
mudhun cocog kanggo piranti USB 3.0 & USB 2.0
transmisi listrik luwih akeh (900 mA) - notebook bisa dikenani biaya

Apa sing kudu ditindakake yen Mac utawa laptop anyar duwe konektor Tipe C, nanging kabeh piranti pungkasan isih USB 2.0 utawa 3.0? Utawa yen mung sithik banget slot plug?

Solusi kasebut diarani Hub USB-C. USB hub minangka alternatif apik kanggo nggunakake port USB 3.1 ing Mac kanthi jinis USB lawas. Ing ngisor iki ditrapake ing kene: kabel hub sing luwih cendhek lan sambungan plug sing luwih sithik, luwih becik kinerja kasebut. Dadi para ahli menehi saran supaya sampeyan masang sawetara hub kanthi baris tinimbang nggunakake hub kanthi slot akeh. A USB Type C 3.1 hub nyambungake sawetara piranti kanthi sambungan USB 3.0 utawa luwih lawas menyang sambungan USB Type-C saka Mac lan komputer utawa notebook. Piranti sing lawas bisa dioperasikake ing hub kasebut, nanging mung kanthi kacepetan lan kacepetan sing dimaksud.

Apa konektor USB-C pas karo komputer lawas?
Ora - input USB-A utawa USB-B (Micro-USB) ora kompatibel amarga format kasebut beda-beda.

Apa konektor USB-A lawas bisa digunakake ing piranti USB-C anyar?
Ora - input USB-C luwih sithik.

Apa Micro-USB lan USB-C pas karo?
Ora - format konektor beda.

Piranti USB 2.0 lawas ora bisa digawe kanthi cepet ing 3.1 hub modern. Amarga rem kasebut minangka antarmuka sing ora duwe kontak sing perlu kanggo tekan SuperSpeed ​​+ ing kene. Kaya transisi saka USB 2.0 nganti USB 3.0, USB 3.0 nganti USB 3.1 cocog maneh. Ora suwe sadurunge standar USB-C sing digunakake ing MacBooks wis digawe lan pangguna bisa nindakake tanpa adaptor. Kabeh bisa dingerteni manawa aksesoris sing dituku ing jaman biyen isih kudu digunakake.

Hubungan USB C saiki

HuaChuang USB 3.1 Jenis C USB Hub
WIWU Multiport USB 3.1 C Hub

Saka USB 1.0 nganti USB 3.1 - pangembangan terus

Universal Serial Bus (USB) wis netepake awake dhewe minangka standar antarmuka lan asal-usul kasebut bali ing babagan teknologi komputer. Ing taun 1996, versi asli 1.0 bisa nyambungake sawetara piranti, kayata mesin cetak, hard disk utawa scanner, liwat antarmuka seragam tanpa kudu nginstal kertu plug SCSI sing larang ing wektu utawa kudu tuku sing cocog piranti mburi Versi asli ngaktifake tingkat transfer nganti 1,5 utawa 12 MB / detik. Versi 2.0 kanthi jeneng Hi-Speed ​​nggawa kapabilitas transfer data 60 MB / detik ing taun 2000. standar USB 3.0, wolung taun sabanjure, diarani SuperSpeed ​​nambah kacepetan transfer 500 MB / detik.

Apa piranti USB anyar bisa digunakake karo sing lawas?

Sing apik ing advance: Piranti USB 2.0 uga bisa digunakake ing soket USB 3.0. Iki tegese, umpamane, tongkat memori karo port USB 2.0 uga bisa dioperasikake ing antarmuka USB 3.0 - nanging, ana masalah karo konektor USB micro 3.0, amarga rada luwih amba lan ora duwe kedudukan ing plat pandhuan . Kaya USB 2.0, USB 3.0 adhedhasar kacepetan piranti paling lemah. Nanging, soket USB 2.0 ora nampa plug USB 3.0 - iki amarga kontak.

Ringkesan, iki tegese:

Kabel USB 3.0 ora cocog maneh kanggo piranti mburi
Kabel USB 3.0 bisa nyambungake piranti USB 3.0 menyang host USB 2.0
Kabel USB 3.0 ora bisa nyambungake piranti USB 2.0 menyang host USB 2.0
Kabel USB 3.0 ora bisa nyambungake piranti USB 2.0 menyang host USB 3.0
Kabel USB 2.0 bisa nyambungake piranti USB 2.0 menyang host USB 3.0
Kabel USB 2.0 ora bisa nyambungake piranti USB 3.0 menyang host USB 3.0
Kabel USB 2.0 ora bisa nyambungake piranti USB 3.0 menyang host USB 2.0
Standar USB 3.1 lan konektor USB Type-C anyar

Teka-teki kompatibilitas, kabel lan konektor - Saiki standar USB 3.1 kudu nyedhiyakake gambar sing jelas. Kanthi owah-owahan saka USB 3.0 dadi USB 3.1, kabel sambungan anyar dikenalake ing standar USB anyar: Jinis konektor C ngganti jinis standar A lawas lan uga bisa dilebokake ing sisih loro. Uga nawakake kacepetan transmisi sing luwih dhuwur. Kanthi bantuan hub USB, piranti USB 2.0 sing nggarap jinis konektor A uga bisa digunakake ing sambungan USB 3.1 karo konektor jinis C lan kosok balene. Nanging, ana masalah karo pasokan listrik nalika nyambungake USB 3.0 lan 3.1 piranti menyang port USB 2.0, amarga USB 3.0 wis nambah saiki saka 500 mA dadi 900 mA. Konektor USB-C lanang uga luwih cilik tinimbang sing sadurunge. Ketahanan luwih saka 10.

Apple ngganti antarmuka Thunderbolt nganggo USB Type-C

Port Thunderbolt dikembangake bebarengan dening Apple lan Intel, sing biasane digunakake ing Apple Macs, diganti ing 2015 dening slot Type C kanthi USB 3.1. Kanthi antarmuka iki, bisa uga nyambung layar. Résolusi layar nganti 5k ora ana masalah kanggo konektor. Nanging durung jelas apa konektor jinis C kanthi standar USB 3.1 bener-bener bakal dadi kabel pangisi daya standar ing Eropa. Ing wulan Maret 2014, Parlemen Eropa ngliwati tagihan sing bakal nyedhiyakake kabel pangisi daya standar kanggo piranti seluler wiwit taun 2017. Nganti saiki, persetujuan babagan standar kabel pangisi seragam sukarela - ing kene kabeh produsen, kajaba sing Apple. perusahaan nganggo kabel Lightning sing ora ngetutake standar lan masak sup dhewe. Ing dhewe, konektor USB Type C karo USB 3.1 duwe kasempatan kanggo netepake dhewe minangka standar anyar amarga konektor sing luwih cilik ngidini sambungan sing luwih sempit ing piranti lan kecepatan transmisi saya tambah apik. Kajaba iku, konektor Tipe C nyuda kabel USB kabel, amarga bisa ngganti kabeh jinis konektor USB kepungkur ora mung amarga kecepatan sambungan, nanging uga saiki udakara 900 mAh.


Wektu kirim: Jun-29-2020